Internships

Stagiair (m/v) bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Verenigde Naties in New York.

De Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Verenigde Naties in New York is op zoek naar stagiairs voor de periode medio februari 2019 t/m juni 2019.

Werkomgeving

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlands beleid van de Nederlandse regering en voert dit uit. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit meer dan 150 ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten-generaal, verspreid over de wereld.

De Permanente Vertegenwoordiging (PV) behartigt de belangen van het Koninkrijk der Nederlanden bij de VN in New York. Voorbeelden van relevante terreinen zijn mensenrechtenbeleid, duurzame ontwikkeling, de SDG-agenda en budgettaire kwesties. De PV VN brengt de Nederlandse standpunten in en probeert daarvoor steun te mobiliseren. Dit gebeurt in belangrijke mate via de EU. Daarnaast draagt de PV VN actief bij aan de beleidsvorming in Den Haag.

Stageomschrijving

De PV heeft vier stageplaatsen beschikbaar bij de afdeling ontwikkeling, humanitaire hulp en mensenrechten. Stagiair(e)s draaien volledig mee met de PV en krijgen zo een unieke kijk in de keuken van zowel de PV als buitenlandse post van het ministerie van Buitenlandse Zaken, als van de VN als internationale organisatie.

Stagiair(e)s bij de PV ervaren hun stage doorgaans als intensief en leerzaam. Inhoudelijk hangt het werk van de stagiair(e) af van het werkpakket van de diplomaat die de stagebegeleider is waar hij/zij geplaatst is. Stagiair(e)s wonen vergaderingen en onderhandelingen bij, in VN-verband en bijvoorbeeld in het kader van afstemming binnen de EU, en dragen daaraan bij en rapporteren hierover.

Profiel van de stagiair

Om in aanmerking te komen voor een stage bij de PV in New York dient de geïnteresseerde:

 •  een master-opleiding volgen;
 • Te beschikken over aantoonbare affiniteit met internationale betrekkingen en het werken in een internationale omgeving;
 • niet eerder bij het ministerie van Buitenlandse Zaken of een vertegenwoordiging daarvan stage gelopen te hebben;
 • de Nederlandse en Engelse taalgoed te beheersen;
 • de Nederlandse nationaliteit te hebben (studenten uit de Caribische Landen worden uitdrukkelijk uitgenodigd te solliciteren).

  De stage is specifiek bedoeld voor studenten in de laatste fase van hun studie. Indien u in de beoogde stageperiode niet meer studeert of bent afgestudeerd, komt u niet voor deze stage in aanmerking.

  Voorwaarden en vergoedingen

  Algemene voorwaarden en vergoedingen; (deze link zal door HDPO worden geplaatst)

  Solliciteren

  De uiterste datum voor het indienen van sollicitatiebrieven voor stages in het voorjaar van 2019 is 1 november 2018. De definitieve selectie voor die periode hopen wij begin december 2018 bekend te maken.

  Een verzoek om stage te lopen op de PV in New York dient te bestaan uit de volgende documenten:

 • een sollicitatiebrief in het Nederlands van maximaal 1 pagina
 • een curriculum vitae
 • een getekende aanbevelingsbrief

  Een interview via FaceTime of Skype en een schrijfopdracht maken onderdeel uit van de selectie.

  Uw sollicitatie kunt u richten aan Rogier van der Pluijm en Liesbeth Mol, stagecoördinatoren, per e-mail naar de algemene postbus van de PV VN (nyv-bedrijfsbureau@minbuza.nl).

Belongs to